Kuntavaaliteemat

Kuntavaaliteemat 2017

Kannatan Malmin lentokentän säilyttämistä. Lentokenttä on liikennemääriltään ylivoimaisesti Suomen toiseksi vilkkain. Kenttä on mm. yksi Euroopan seitsemästä uhanalaisimmasta kulttuuriperintökohteesta Europa Nostra-järjestön mukaan. Lisäksi lentokenttä kokonaisuutena kuuluu World Monuments Fundin sadan uhanalaisimman kulttuurikohteen listalle. Kenttä kiitoratoineen sopii suoperäiselle Malmin alueelle ihanteellisesti, johon asuntorakentaminen ilman kallista paalutusta suo- ja savimaastoon on mahdotonta. Naapurissa on mm. Tattarisuo. (Malmin uhanalaisten eläimistön suojelusta lisää.)

Kerjäämisen kieltäminen pitää saada takaisin kaupungin järjestyssääntöihin. Tällä hetkellä kerjäämässä olevat henkilöt luovuttavat tulonsa järjestäytyneelle rikollisuudelle. Kerjäämisen kieltäminen järjestyssäännöissä vähentäisi rikollisuutta ja lisäisi viihtyvyyttä kaupungilla kulkiessa.

Talonkirjaotteet takaisin taloyhtiöihin. Taloyhtiön on hyvä tietää kuka huoneistossa virallisesti asuu, tällöin esim. jälleenvuokraaminen ja asunnolla keinottelu vaikeutuisi. Lisäksi ikuinen riidanaihe vesimaksu, saataisiin oikeudenmukaisesti perittyä osakkailta todellisen henkilöluvun mukaan.

Vanhusten kotona asumista on järkeistettävä ja tuettava riitävästi. Tulee kaupungille huomattavasti halvemmaksi kuin laitospaikka. Esim. naapurissani asuva vanhempi rouva, sairastanut syöpää ja saanut sydämentahdistajan. Tällä hetkellä näkökyky lähes mennyt. Kaupunki ottanut pois siivouspalvelun, koska saa eläkettä 11 euroa yli vaaditun rajan. Henkilö on kuitenkin koko ikänsä tänne veronsa maksanut.(vastaavia tapauksia on useita)

Kaupungin rahojen antaminen vastikkeetta maahantulijoille on järkyttävää, kun omia työttömiä ja huonossa asemassa olevia ei ole autettu tai lisäsäästöjä tehdään heiltä. Laittomasti maassa olevien tuet pois, asutus palautuskeskuksiin ja pikakäännytys maasta pois. (Iltalehdessä Poliisin ylijohtaja Paatero) (Asumispakkolaki voimaan, Helsingin kaupungin antamat ilmaiset terveyspalvelut paperittomilta pois .) Miksi valtion taholta ei esim. poisteta lapsilisiä suurituloisilta ja porrasteta lapsilisän maksua verollisiksi esim. 50000 euroa vuodessa ansaitsevilta talouksilta niin, että se loppuu 70000 euron kohdalla kokonaan. Tällöin pienistä lapsilisistä ei tarvitsisi periä veroja lainkaan. (Lisäksi lapsilisiä ei tulisi maksaa henkilöille, jotka eivät ole syntyneet Suomessa tai olleet syntyperäisiä Suomen kansalaisia.)

Vihreiden järjetön Helsingin Energian hiilivoimaloiden ennenaikainen alasajo on lopetettava. Alasajo ja uusien "vaihtoehdottomien" enerigiatuotantolaitosten rakentaminen tulee maksamaan Helsingin veronmaksajille n.1,5 miljardia menetettyinä verotuloina ja uusina rakennuskustannuksina. Hiilivoimalat toimivat meillä hätävoimaloina, joilla tuotetaan talvenpakkasilla tarvittava lisäenergia. Lisäksi voimalat ovat päästöiltään maailman puhtaimpia ja energiahyötysuhteiltaan maailman huippuluokkaa.

Vastustan Guggenheimia Helsinkiin.On järjetöntä lähteä antamaan kaupungin tontteja parhailta paikoilta ja vielä osallistumaan rakennuskustannuksiin utopistiseen hankkeeseen, jonka vuosikustannukset ovat satoja miljoonia ylläpidollisesti ja royalti-maksujen muodossa vuosittain, kun kaupungilla on tälläkin hetkellä lähes 2 miljardin euron velat. (Käytetään sekin Kaupungin alihintaan tarjoama tontti vaikkapa asuntorakentamiseen.)

Onneksi järki voitti lopulta kaupunginvaltuuston äänestyksessä!

Vastustan ehdottomasti Suurmoskeijan rakentamista. On paskapuhetta sanoa, että ihmiset saadaan integroitua yhteiskuntaan järjestetämällä heille omia tiloja. Maailmalta on kokemusta, että ihmiset vain radikalisoituvat niissä. (mm. Kanada, Saksa, Helsingin Sanomien poistama artikkeli, IS28.02.2017Berliinin jättioperaatio 450poliisia sulki moskeijan ISiS-kytkösten takia)


Kaupungin pitäisi perustaa (omistama/osaomistama) rakennusliike. Se voisi olla ratkaisu tuottaa edullisempia vuokra-asuntoja Helsinkiin. Tällöin tuotanto pystyttäisiin tekemään lähes nollakatteella ja mikäli voittoa tulisi, se tulisi käyttää rakennettujen asuntojen käyttömenojen kattamiseen.

Asuntojenjako perusteihin pitäisi luoda osittainen pisteytysjärjestelmä . Tällöin Helsingissä asuneet saisivat tietyn määrän pisteitä, kaupunkiin/valtiolle veroja maksaneet tietyn verran (standardi pistemäärä, ei veromäärien mukaan eli maksumäärällä ei ole vaikutusta, vaan maksuajalla.) Ilman asuntoa asuntojonossa olleet saisivat pisteitä sen mukaan, kuinka kauan ovat jonossa olleet jne. Ei ohituskaistoja turvapaikanhakijoille.

Kruunuhaan silta, järjettömän kallis kävelytie (talvipakkasilla sillalla tuskin näkyy kävelijöitä tai pyöräilijöitä). Kaupunki on rahoittamassa hanketta, jossa raitiovaunut eivät käytä siltaa yöaikaan (n.6h vuorokaudesta, joka tekee vuodessa n.90 päivää, jolloin silta ei olisi käytössä). Tällöin sillan tyhjäkäyttö tulee maksamaan Helsingille "n.miljoonan päivässä", olisiko ollut järkevämpää rakentaa se myös autokäyttöön? Tai vaihtoehtoisesti, kuinka monta vuokra-asuntoa olisi rakennettu sillä n.700 miljoonalla, jonka silta tulee todellisuudessa maksamaan.

Ei kaupunkibulevardeille sekä rakentamiselle keskuspuistoon. Uusi Helsingin yleiskaava on pikaisesti muutettava. Utopistiset kaupunkibulevardihankkeet, joilla estetään yksityisautojen tulo sisäänajoväylien kautta kaupunkiin tuo älyttömät ruuhkat kaupungin ympärille. MM. Pirkkolan ja Maunulan alueelle keskuspuistoon suunnitellut rakennushankkeet tuhoavat koko alueen. Tätäkin hanketta vihreät ovat olleet ajamassa.