Tapahtumakalenteri

Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  9.10.2019

Tein lasten ympärileikkauksista seuraavan palautusesityksen Helsingin kaupunginvaltuustossa, jota 63 valtuutettua ei kannattanut eli hyväksyvät Helsingin nykykäytännön ettei asiaan puututa erillisellä toimenpideohjelmalla:
Palautetaan seuraavin perustein: Poliisihallituksesta saadun tiedon mukaan poliisille ilmoitettujen epäilyjen tyttöjen ympärileikkausten lukumäärää kartoitettiin manuaalisella rikosilmoitustiedon läpikäynnillä. Läpikäynnin yhteydessä todettiin, että aikavälillä tammikuu 2013 - toukokuu 2019 on vuosittain kirjattu muutama poliisille ilmoitettu tyttöön kohdistuva sukuelinten silpomisepäily. Tehdyissä tutkinnoissa epäilyille ei ilmoitusten mukaan ole kuitenkaan saatu vahvistusta tai syytä epäillä kynnys ei ole ylittynyt. Tehdyssä selvityksessä löydettiin edellä mainitulta aikaväliltä yksi tapaus vuodelta 2018, joka on edennyt Lounais-Suomen poliisilaitokselta syyteharkintaan. Fenix Helsinki teki vuonna 2017 selvityksen tyttölasten silpomisesta ja jo tuolloin oli näyttöä Suomessa syntyneiden tyttöjen silpomisesta ulkomailla.

Edellä esitetyin perustein vaikuttaa siltä, että lasten silpominen ei johda Suomessa riittävästi rikosoikeudelliseen prosessiin vaan kyseinen brutaali rikollisuus jää piiloon tai ilmoittamatta. Näin ollen on perusteltu syy sille, että asian osalta tulee ryhtyä toimiin. Erityisesti Helsingin on syytä ottaa lasten silpominen vakavasti ja tehostaa toimintaansa siten, että lasten silpomisen ennaltaehkäisy ja jo tapahtuneet teot saadaan tehokkaasti rikosprosessiin. Järjestöjen tukeminen ei ole riittävä toimenpide, eikä näin vakavaa lasten koskemattomuutta rikkovaa asiaa voi siirtää pois kaupungin vastuulta.

Voidakseen panostaa asiaan sen vakavuuden vaatimalla tavalla, tulee Helsingin luoda oma ohjelma ja toimenpidesuunnitelma, jota aloitteessa esitetään. Myös THL:n toimintaohjelman kirjaus sivulla 72 tukee aloitteessa esitettyä toimintaohjelman laatimista: "johtavat viranhaltijat, luottamushenkilöt ja poliittiset päättäjät varmistavat, että kunnissa ja alueilla, joissa on runsaasti perinnettä harjoittavista maista lähtöisin olevia asukkaita, on laadittu kunta- ja aluekohtaiset toimintamallit ja yhteistyöverkostot silpomisen estämiseksi."
Palautusesitykseni on katsottavissa oheista linkistä kohdasta: 3:13:56 alkaen

https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=4288&fbclid=IwAR3qo_BaXR26si1jaPl6--6-5IE_MNGfeSii38ndt-Kz4mUpPNpECqgUIQE#T11653 

Stranden_silpomispalautustulos.png

BudjettineuvottelutTiistai  15.10.2019 - Lauantai 19.10.2019 - Kaupungintalo

Helsingin kaupungin budjettineuvottelut Kaupungintalon lähetystöhuoneessa:

Budjettineuvottelut.JPG

Perussuomalainen Helsinki ylimääräinen jäsenkokous ja yhdistetty syyskokousSunnuntai  20.10.2019 - Ilkantie 4 (Valkea talo)

Jäsenten vaatima ylimääräinen jäsenkokous ja yhdistetty syyskokous pidetään su 20.10 klo 13.00 alkaen Valkea talo, Ilkantie 4 auditoriossa.

Kokouksessa käsitellään syyskokouksen sääntömääräiset asiat ja uuden hallituksen valinta.

Varmistathan, että olet maksanut puolueen ja Helsingin piirin jäsenmaksun. Tervetuloa!

Uusi_piirihallitus.JPG

Sain luottamuksen ja minut valittiin jatkamaan uudessa piirihallituksessa, paikalla myös puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos.

puheenjohtaja_Jussi_Halla-aho.JPG