Tapahtumakalenteri

ValtuustoseminaariTorstai  13.6.2019 - Perjantai 14.6.2019 - Hyvinkää Sveitsi

Valtuustoseminaarissa Hyvinkään Sveitsissä 13-14.6 pitämäni Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro:


Vaikka strategiassa on hyvääkin, on siinä kestämättömän paljon helsinkiläisten etujen vastaisia linjauksia.

Helsingin kaupunki on epäonnistunut helsinkiläisten turvallisuuden ja yhdenvertaisuuden osalta.

Strategiassa ei ole huomioitu omaishoitajia riittävästi. Omaishoitoa tulisi kehittää ja lisätä osana muuta palveluvalikoimaa ja se asettaa heidät eriarvoiseen asemaan. n.56% omaishoitajista ei voi tai pysty käyttämään lakisääteisiä vapaapäiviään.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti kaksi vuotta sitten, että laittomasti maassa olevien terveyspalveluita ei laajennettaisi ja strategiassa tämä olisi ollut mahdollista estää. Tämä päätös on aiheuttanut turvallisuusongelman, joka on pahentunut koko ajan.

Tilastojen mukaan poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna Helsingissä 205 kappaletta. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on lähes 70%. Poliisille ilmoitettujen raiskausten lukumäärä Helsingissä oli viime vuonna 254 kappaletta, tähän on edellisvuodesta kasvua 60 tapausta. Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% oli ulkomaalaisia. (poliisihallituksen tilasto tammikuu 2019)

Helsingistä ollaan tekemästä jonkinlaista maapallon sosiaalitoimistoa.

Strategiassa mainitaan, että Helsinki käyttää tarvittaessa erityiskohtelua. Valtuustoryhmämme mielestä positiiviset erityistoimet ovat syrjintää. Eriarvoistumista pitää ehkäistä tasapuolisesti turvaamalla tukitoimenpiteet kaikille niitä tarvitseville helsinkiläisille.

Kaupungin pitää mahdollisimman tehokkaasti huolehtia siitä, että laittomasti maassa olevat palautetaan viipymättä, mahdollisimman tehokkaasti.

Valtuustoryhmämme on jo mm. pyytänyt Helsinkiä selvittämään, onko kouluissamme opiskelijoita, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Opettajilta saadusta palautteesta on tullut selkeiten esille työssäjaksaminen erityisesti itä-Helsinkiläisissä kouluissa. Opettajat ovat olleet stressaantuneita rauhattomuuteen luokissa, joka on toteutunut oppilaiden kohdilta, joiden suomenkielen osaaminen ei ole riittävällä tasolla. Tälläisissä tapauksissa koko luokka häiriintyy. Ratkaisuksi olemme ehdottaneet erityisluokkia, joissa voitaisiin keskittyä kielen oppimiseen ja näin taattaisiin opetusrauha muille oppilaille.

Suomen suurimman puolueen valtuutettuna voin todeta, että, näiden toimenpiteiden johdosta perussuomalaisten kannatus on noussut ja tulee varmasti jatkossakin nousemaan.

Helsingin puoluevaltuutettujen valinta puoluevaltuuston edustajiksi puoluekokous äänestykseenTiistai  18.6.2019 - Perussuomalaisten Helsingin Piiritoimisto

Helsingin perussuomalaisilla on kolme puoluevaltuustopaikkaa. Olin asettunut ehdokkaaksi. Helsingin Piirin perussuomalaiset äänestivät ehdokkaita Helsingin piiritoimistolla ti 18.6. klo 18.00

Kolme eniten ääniä saanutta puoluevaltuustoehdokasta oli:

Juhani Strandén 25

Nuutti Hyttinen 20 ja

Nina Strandén 16 ääntä.

Lopullisesti lista vahvistetaan puoluekokouksessa 29-30.6