Tapahtumakalenteri

Hakaniemen markkinatSunnuntai  3.2.2019 - Helsinki

Hakaniemen Tori 3.2.19 klo 11.30.14.30 Eduskuntavaalikampanjan avaus!

Hakaniemen_Tori_3.2.19_Juhani.jpg

Hakaniemen_Tori_3.2.19_Aanestaja.jpg

LehdistötiedoteMaanantai  4.2.2019

Helsingin Kaupunginvaltuuston Seminaari oli 31.1.2018 Haikossa

Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki asiasta alla olevan lehdistötiedotteen.

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä: vihreiden ajama biomassan käyttö energiantuotannossa ajoi seinään, biomassan päästövaikutukset suuremmat kuin kivihiilellä.

Mediatiedote 1.2.2019
Julkaisuvapaa

Helsingin kaupunginvaltuuston seminaarissa tammikuun 31. päivänä esiteltiin
kaupunkistrategiahankkeiden tilannetietoja ja keskusteltiin niiden jatkosta. Hankkeet pohjautuvat valtuuston vuonna 2017 hyväksymään Helsingin kaupunkistrategiaan 2017–2021. 

Yksi hankkeista oli Hiilineutraali Helsinki 2035 –toimenpideohjelma, jossa esitettiin mm. biolämpölaitoksia ratkaisuksi korvaamaan Hanasaaren ja myöhemmin Salmisaaren voimalaitokset.

Kävi kuitenkin ilmi, että Hanasaaren hiilivoimalan lopettaminen ja kivihiilen korvaaminen biomassalla aiheuttaisi nykyistä suuremmat päästöt.

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Juhani Strandén selvitti asiaa jo ennen seminaaria Helsingin Energialta.

Useamman viestin jälkeen selvisi, että biomassan käytöstä on esitetty kritiikkiä, sillä ”piipun pään” päästöt ovat suuremmat kuin kivihiilen. Kansainvälisesti on yhteisesti sovittu, että kestävästi tuotettu biomassa on nollapäästöistä, jolloin myös biolämpökeskusten laskennalliset päästöt ovat nolla, vastattiin Helsingin Energialta.

Juhani Strandén kyseenalaisti strategiaseminaarissa hankekohtaisella dialogi-ständillä biomassan käytön korvaavana energiamuotona, Sirpa Asko-Seljavaaran tukemana. Myös kaupungin projektipäälliköt ja Vihreiden tutkija Harjanne joutuivat myöntämään todellisten päästöjen nousevan. 

Seminaarin loppuyhteenvetona asia todettiin yhteisesti pormestari Jan Vapaavuoren suulla, jopa vihreiden Anni Sinnemäki myönsi, ettei biomassa voi olla kivihiilen korvaava polttoaine energiantuotannossa.

Lisätietoja:
Mika Raatikainen,
Valtuustoryhmän puheenjohtaja


Juhani Strandén, 0400-469062
Varavaltuutettu (ps.)

Loppuyhteenvetona:

Oheisella toimenpiteellä on nyt säästetty Helsinkiläisten veronmaksajien rahoja satojen miljoonien hukkainvestoinneilta.

Seminaari_31.1.19.jpg

Haikko_31.1.19.jpg

Pro TuomarinkyläSunnuntai  10.2.2019

Pro Tuomarinkylän tapahtumassa ja perussuomalaisten teltalla.

Pro_Tuomarinkyla.jpg

PS_teltta_Pro_Tuomarinkyla.jpg

Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  13.2.2019 - Kaupungintalo

Suuri päivä Helsingin Kaupunginvaltuustossa. Perussuomalaisten Ponsi meni läpi. Toin esille reilu viikko sitten Kaupunginvaltuuston seminaarissa tuomani kysymyksen. Kuinka paljon päästöt lisääntyvät siirryttäessä biomassaan verrattuna kivihiileen? Aiemmin sain Helsingin Energialta vastauksen, jossa todettiin biomassan ”piipun pään” päästöjen kasvavan kivihiileen verrattuna. Mutta, koska kansainvälisten sopimusten mukaan bioenergia on sovittu nollapäästöiseksi, niin Helsingin Energian päästöt ovat nolla?
Eihän voi olla niin, että paperilla sovitaan, että jokin energiamuoto on nollapäästöistä, vaikka todellisuudessa sen päästöt ovat suuremmat.
Tein ponnen, jossa esitin, että hyväksyessään ehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää laskettaessa ja raportoidessaan biomassan käyttöä energiantuotannossa, kaupunginhallitus selvittää mahdollisuuden käyttää sen todellisia päästöjä ja ympäristövaikutuksia nollapäästöjen sijaan. 
Asiasta on tehty myös lehdistötiedote ja siitä uutisoitu jo mediassakin:

https://www.suomenuutiset.fi/helsingin-valtuusto-aanesti-erikoisesta-ponnesta-kansainvaliset-sopimukset-toteavat-bioenergian-paastoista-yhta-mittaustulos-toista-kumpaa-silloin-uskotaan/ 

Alla äänestystulos:

Kaupunginvaltuuston_aanestys.jpg

Perussuomalaisten teltalla ystävänpäivänäTorstai  14.2.2019 - Rautatieasema

Eduskuntavaaliehdokas Juhani Strandén Perussuomalaisten teltalla ystävänpäivänä keskutelemassa äänestäjien kanssa.

0.jpg

EduskuntavaalikierrosLauantai  16.2.2019 - Myllypuron Ostari

Keskustelemassa ihmisten kanssa klo 13-15

Myllypuro_eduskuntavaaliehdokkaat_Juhani_Stranden_ja_Pia_Kopra.jpg

Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  27.2.2019 - Kaupungintalo
Tervetuloa klo 18.00 alkaen